Соломон Паси: 68 шпиони има само в руското посолство в София

09:30, 11 сеп 19 / Политика 25 3050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„В България има руски шпиони. Само в руското посолство в София са около 68 души. Извън него са няколко стотин и техните имена се знаят. Имахме великолепната възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон да изгоним един-двама от тях, но не го направихме”, това заяви в ефира на bTV Соломон Паси във връзка с обвинението за престъпление срещу републиката, което получи председателят на национално движение „Русофили” Николай Малинов.

Николай Малинов: Цветан Василев беше дясната ръка на Пеевски

„Аз имам много по-високо мнение за руското разузнаване. То едва ли може да наеме шпиони, които да дойдат в bTV да обясняват, че не са шпиони”, допълни той.

„Ако аз съм човек на отмъщението, в момента ще ръкопляскам на това, което се случва. През 2005 г. същият този „русофилски кръг” ме обвини в шпионаж в полза на Израел заради това, че като външен министър бях премахнал възможността Русия да има достъп до тайните на МВнР”, каза още Соломон Паси.

Той беше категоричен, че в България няма русофили.

„Дали си русофил, или не се разбира от това къде си пратил детето си да учи. Ако си го пратил в Париж или Лондон, не си русофил. Ако си го пратил в Русия – си. Справка сочи, че в Русия има няколко стотин деца, които учат там. В цяла Европа са няколко десетки хиляди”, аргументира се Паси.

Гешев: Николай Малинов е получавал средства с цел влияние в политика ни

По думите му в момента най-голямата опасност за Запада е руската пропаганда, която е много по-ефективна, мащабна и агресивна от когато и да било досега.

„Руската пропаганда атакува умовете и сърцата на младите хора”, допълни Соломон Паси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама