Цветанов: След атентата от 11 септември мерките за сигурност са се увеличили, но заплахите стават все по-многолицеви

08:25, 11 сеп 19 / Политика 25 3416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Днес почитаме паметта на жертвите на кървавия атентат от 11 септември 2001г. и на онези, жертвали живота си в спасителните акции след атаките'', това написа Цветан Цветанов на официалната си страница във Facebook.

2 977 загубени човешки живота на възраст от 2 до 85 години, за 102 минути след първия удар в Северната кула на Световния търговски център и двете кули близнаци са в руини. Тази статистика е само един малък фрагмент от ужаса на терористичните атаки на 11 септември 2001г. Ужас, който ни накара да осъзнаем колко свирепи и безкомпромисни могат да бъдат враговете на демократичния свят и начин на живот. Показа ни и колко по-тясно и по-ефективно трябва да работят службите и правоохранителните органи помежду си на международно ниво, за да може не само да противодействаме, но и да предотвратяваме бъдещи атаки срещу евро-атлантическото пространство и неговите ценности.

18 години от атентатите на 11 септември 2001 година в САЩ

Осемнадесет години след атентата мерките за сигурност и опитът на правоохранителната общност в борбата с тероризма са се увеличили, но и заплахите стават все по-сложни и многолицеви. Затова е важно заедно с нашите евро-атлантически съюзници и партньори да продължаваме да работим в името на сигурността на гражданите по начин, който да съхранява демократичните свободи и права, да работим за една сигурност, базирана на ценности и взаимно доверие!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама