Депутатите обсъждат промени в Закона за местното самоуправление

06:30, 11 сеп 19 / Политика 25 2775 Topnovini
1

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация ще бъде подложен на първо гласуване от народните представители на предстоящото заседание на парламента.

Внесените от ГЕРБ и "Обединени патриоти" изменения дават възможност на общините да изграждат звена за контрол, свързани с опазването на обществния ред, опазване на общинското имущество,организацията на движение в населените места и др. Предлага се служителите на тези звена да подпомагат цялата контролна и администраативно наказателна дейност на общините, като за целта ще имат право да изискват документи за самоличност, да съставят протоколи за предупреждение, да залавят нарушители до пристигането на полицейски екип и да връчват предписания за отстраняване на извършено нарушение.

В програмата на Народното събрание е включено още обсъждането на Законопроекта за ратифициране на Протокола за изменение на Конвенцията за защита на лицата при автоматизираната обработка на лични данни.

Предстои и депутатите да обсъдят Годишния доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2018 г.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани