Нинова: Хиляди български антифашисти са дали сили, труд, живота си, за да спрат нацизма

18:45, 09 сеп 19 / Политика 25 3069 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Честит Девети септември, антифашисти. Честит празник, социалисти. За тази дата от българската история са давани много противоречиви оценки и са се водили много спорове. Има обаче безспорни факти, които заслужават нашето уважение. Хиляди български антифашисти са дали сили, труд, живота си, за да спрат нацизма. Те са част от европейската антифашистка борба. Загинали са не за пари и власт, а за идеал. На тях днес отдаваме почит".

Това заяви в Гоце Делчев лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от БСП.

Поглед назад: Деветосептемврийският преврат - страдание, причинено от българи на българи

Тя подчерта, че друг безспорен факт е, че в годините след Девети септември България се превръща в индустриална държава с развито производство, строителство, земеделие, наука и култура. На всеки е осигурен достъп до образование, здравеопазване, сигурност.

По думите й част от този градеж е и партийната организация в Неврокоп, сега Гоце Делчев.

"Честита 100-годишнина. Началото е поставено на 12.07.1919 г. Оттогава до днес организацията защитава правата на работещите, младите, социално слаби и угнетени", заяви председателят на БСП.

Тя коментира, че десетилетия наред Гоце Делчев се управлява от кмет социалист. Спроед нея това е община образец за управление в полза на гражданите.

"Вие издигате Владимир Москов за седми мандат. И ще спечелите. Вие сте образец за партийна организация в БСП. Силата ви е в единството и упоритата работа. Сигурна в успеха ви, ви пожелавам на добър час!", обърна се тя към присъстващите.

Нинова ще подкрепи Владимир Москов за нов кметски мандат в Гоце Делчев

На празника на организацията Корнелия Нинова връчи 30 плакета на заслужили през годините социалисти, сред които и бивши председатели. Председателят на БСП прие и 20 нови млади социалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама