ТEЦ „Брикел“: Попаднали сме в предизборната кампания на определена политическа група

18:35, 09 сеп 19 / Общество 25 3109 Topnovini

Днес, 09.09.2019 г., в ТЕЦ "Брикел" ни беше наложена принудителна административна мярка от РИОСВ-Стара Загора за спиране експлоатацията на инсталацията.

В мотивите си РИОСВ-Стара Загора посочват, че са открили неизпълнение на условията, постановени в нашето разрешително, съобщават в своя позиция от ТЕЦ "Брикел".

Никога не сме пречили на контролните органи да проверяват нашата дейност и да констатират дали работим в съответствие със закона или не.

Спират мощности на ТEЦ „Брикел“

В рамките на последните две години броят на проверките, които са ни извършени е три цифрено число. Лабораториите към Изпълнителната агенция по околна среда са идвали в централата многократно, като последните измервания са направени в рамките на август месец в присъствие на контролните органи.

Смятаме, че от гледна точка на спазване на екологичните изисквания сме едно от най-проверяваните предприятия в страната. Искаме дебело да подчертаем, че при всяко едно измерване на лаборатория не са констатирани превишения на допустимите стойности, включително и на последните две извършени през август месец, заявяват от ТЕЦ-а.

В този момент смятаме, че сме попаднали в предизборната кампания на определена политическа група, която иска да покаже, че може да размаха пръст на друга политическа група, използвайки нас. Смятаме, че е проява на лошо разбиране от политиците ни на това, какво представлява демокрацията, след като правят кампанията си по такъв начин.

Обвинени сме в това, че изплозваме биомаса като част от нашето гориво. Да, ние не отричаме това. Не отричаме, че сме оползотворявали биомаса, но също така искаме да кажем, че това ние сме докладвали всеки месец, както на РИОСВ – Стара Загора, така и на МОСВ.

За такъв тип нарушение следва да бъдат предприети мерки от типа административна санкция/глоба и на дружеството да бъде направено предписание да се прекратят тези дейности. При неспазване от оператора, то тогава трябва да бъде наложена принудителна мярка. Брикел не е получавал такъв тип предписание, завършва позицията на ТЕЦ-а. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 23 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.