25 години затвор получи убиецът на 7-годишната Дамла от Момчилград

18:05, 09 сеп 19 25 2666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Убиецът на малката Дамла от Момчилград ще лежи 25 години в затвора. Това е решение на Върховния касационен съд.

То потвърждава решението на Апелативния съд в Пловдив, което увеличи присъдата на мъжа от 23 на 25 години, съобщи Нова телевизия.

23 години затвор получи убиецът на Дамла

В решението на магистратите се посочва, че наказанието отговаря на изключително висока степен на обществена опасност на престъплението и на много висока степен на обществена опасност на самия извършител.

Като отегчаващо отговорността обстоятелство магистратите приемат, че момиченцето било силно привързано към подсъдимия и изпитвало обич към него. Родителите на детето също се намирали в близки отношения с убиеца, имали му доверие, с което той злоупотребил.

Пред Окръжен съд-Кърджали делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият е признал изцяло фактите по обвинението.

По тази причина първоначално определеното наказание - доживотен затвор, е заменено с лишаване от свобода, съгласно задължителното изискване на закона в тези случаи.

Мъжът е осъден да изплати 150 000 лева обезщетение на родителите на пострадалата и 100 000 лева на нейната баба за претърпени неимуществени вреди.

7-годишното момиче беше открито мъртво от майка си в дома им в Момчилград на 17 декември 2017 г. Няколко дни по-късно задържаха убиеца - братовчедът на детето. Решението на Върховния касационен съд не подлежи на обжалване.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама