Георги Михайлов: Ако нямаме силна регионална политика, няма как да подобрим живота на хората

09:59, 09 сеп 19 25 1082 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият политически сезон е подпечатан с идеята за местните избори и те ще го оформят до края на октомври. Местните избори са изключително важни, а на места по-важни дори и от парламентарните, защото общинската власт е най-близо до хората, каза народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Георги Михайлов пред БСТВ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той добави, че БСП е подготвила и реализира една изключително градивна предизборна платформа, в която развива своята визия за България.

"БСП е и единствената партия, която създаде своя платформа за местните избори", припомни Михайлов. Народният представител каза още, че основна политика на БСП, издигната и във "Визия за България" е децентралицазия и регионализация в областта на общинската политика, здравеопазването, управлението на ресурсите, данъчната политика и много други.

"Това е от огромно значение, защото новите данни на "Евростат" ни карат да се замислим, че една силна регионална политика е изключително важна. Така е, защото в Северозападна България, например - живеят само 700 000 българи, което показва колко е тежка демографската картина там. Ако нямаме силна регионална политика, която да стимулира малките и средни предприятия и семействата, които да останат, в родните си места, няма как да подобрим живота на хората", заяви Георги Михайлов.

"Когато една партия преяде с власт и забрави защо е на политическата сцена, се стига до аномалии в управлението", коментира още Георги Михайлов във връзка с последните изявления на управляващите. Той попита кой и защо е променил така внезапно политическия курс на България, за да се говори официално, че нямаме нужда да влезем в Шенген. "Затова искаме премиерът да идва поне веднъж месечно в парламента и да дава отчет за работата на правителството и неговите приоритети. Това е важно, за да се възстанови истинската функция на парламента", заключи Георги Михайлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама