Георги Михайлов: Ако нямаме силна регионална политика, няма как да подобрим живота на хората

09:59, 09 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 374 Topnovini
1

Новият политически сезон е подпечатан с идеята за местните избори и те ще го оформят до края на октомври. Местните избори са изключително важни, а на места по-важни дори и от парламентарните, защото общинската власт е най-близо до хората, каза народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Георги Михайлов пред БСТВ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той добави, че БСП е подготвила и реализира една изключително градивна предизборна платформа, в която развива своята визия за България.

"БСП е и единствената партия, която създаде своя платформа за местните избори", припомни Михайлов. Народният представител каза още, че основна политика на БСП, издигната и във "Визия за България" е децентралицазия и регионализация в областта на общинската политика, здравеопазването, управлението на ресурсите, данъчната политика и много други.

"Това е от огромно значение, защото новите данни на "Евростат" ни карат да се замислим, че една силна регионална политика е изключително важна. Така е, защото в Северозападна България, например - живеят само 700 000 българи, което показва колко е тежка демографската картина там. Ако нямаме силна регионална политика, която да стимулира малките и средни предприятия и семействата, които да останат, в родните си места, няма как да подобрим живота на хората", заяви Георги Михайлов.

"Когато една партия преяде с власт и забрави защо е на политическата сцена, се стига до аномалии в управлението", коментира още Георги Михайлов във връзка с последните изявления на управляващите. Той попита кой и защо е променил така внезапно политическия курс на България, за да се говори официално, че нямаме нужда да влезем в Шенген. "Затова искаме премиерът да идва поне веднъж месечно в парламента и да дава отчет за работата на правителството и неговите приоритети. Това е важно, за да се възстанови истинската функция на парламента", заключи Георги Михайлов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани