Владимир Петров: Бездействието на районната администрация във "Връбница" минава всякакви граници

18:05, 06 сеп 19 / Политика 25 5151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов опит за заграждане на частен терен в междублоково пространство в "Обеля"-2 предизвика напрежение между граждани и представители на районната администрация във "Връбница" навръх празничния 6-ти септември.

В общината във "Връбница" очевидно не са си помръднали пръста дори да се поинтересуват от случая, който предизвика всекидневните протести през лятото в "Обеля"-2, а какво остава да потърсят решение на проблема. Това коментира кандидатът на БСП за кмет на район "Връбница" Владимир Петров. Той се отзова днес на молбата на граждани за подкрепа по казус, който датира още от 8 юли. След това към него се присъединиха общинският съветник от БСП Николай Николов, кандидатът на БСП за общински съветник от "Връбница" Димитър Петров и кандидатът за кмет на София, издигната от инициативен комитет, Мая Манолова. Тя познава случая в детайли, подкрепи протестите и няколко пъти досега, в ролята си на омбудсман на Република България, се включва в шествията на недоволните граждани.

"В "Обеля"-2 осъмнаха на празничния 6-ти септември със скандал. От ранни зори работници започнали да заграждат терена в пространството между блоковете 244, 245 и 247 и срещу 257, обясни Владимир Петров. - Този терен, който е междублоково пространство, но е частна собственост, предизвика голямото гражданско недоволство още през юли и постави началото на всекидневни протести на хората. В момента, в който тези протести стихнаха, собствениците отново започнаха да заграждат. Очевидно през цялото време на протестите в общината във "Връбница" никой дори не си е мръднал пръста, за да разреши проблема. Очаквани и видими резултати на кмета и екипа му. За пореден път!".

В крайна сметка и вторият опит за заграждане на терена, който е в междублоковото пространство, отново завърши без успех. "Аз получих сигнала с молба за съдействие сутринта по телефона. Бях на мястото към 9,30 часа. На терена имаше петима работници, дошли с едно камионче. Гражданите вече се бяха събрали и не им позволяваха да работят. Към 10,30 часа пристигна полиция, а работниците си тръгнаха, разказа Владимир Петров. - По-късно дойдоха заместник-кметът на "Връбница" Димитър Димитров и главният юрисконсулт на общината Павлина Атанасова с екип. Започна голяма разправия между тях и гражданите. Всички обяснения на представителите на общината показваха само едно - нежелание да решат проблема. Защото по предложение на кмета на района, в СОС може да бъде внесен доклад с искане за промяна на ПУП-а. При тази промяна всички подобни случаи може да бъдат разгледани индивидуално и да бъде намерено решение, което да удовлетворява и собствениците на имотите, и гражданите. Защо не го направиха? Имаха два месеца. Да не би да защитават нечии други интереси, а не тези на гражданите? Освен това, днес съставиха констативен протокол на хвърчащ лист, а не на бланка. В него не описаха реалната ситуация и вбесиха хората, които скъсаха листа. После съставиха втори само и само да удовлетворят гражданите и да успокоят напрежението. Така ли работи районната администрация във "Връбница"?".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама