Премиерът на Бахамите: Безплатни полети за жителите след урагана Дориан

13:11, 06 сеп 19 / Свят 25 2184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят на Бахамските острови Хуберт Минис заяви, че правителството ще предостави безплатни полети за жители, пострадали от урагана от пета степен, който връхлетя страната, пише американският вестник The Washington Examine.

Полетите ще са на разположение за граждани на наводнените острови Гранд Бахама и Абако, предава "Фокус".

Минис заяви, че е разговарял с държавната авиокомпания и ще бъдат установени въздушни коридори, през които да бъдат евакуирани жителите на островите, пометени от урагана.

„Веднага след като самолетите започнат стандартни полети, ще увеличим (броя на) полетите за двата острова Абако и Гранд Бахама“, заяви премиера.

„Тези, които искат да дойдат в столицата със своите семейства ще бъдат настанени. Те ще могат да летят до столицата безплатно“, добави той, като каза, че правителството ще поеме цената на билетите.

Той също така заяви, че е провел „много добър“ разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп във връзка с опитите за международна помощ за карибската страна и е бил изненадан, че президента е започнал разговора, като е изразил съболезнованията си за смъртта на брата на Минис, който почина по-рано.

„Трябва да кажа, че от първия ден САЩ бяха на нашата територия и ни помагаха с всичко, от което имахме нужда. Ако не бяха те, нямаше да сме постигнали никакъв прогрес (по възстановяването).“

Минис обяви по-рано че жертвите от урагана са достигнали до 30 души, като това число се очаква да се повиши.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама