Караянчева: Съединението днес е символ на силния български дух за свобода и единение

10:53, 06 сеп 19 / Политика 25 2649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Съединението на България днес е символ на силния български дух за свобода, за обединение и за единение.“ Това каза пред Агенция ''Фокус'' председателят на 44-ото Народното събрание Цвета Караянчева.

Бойко Борисов: Поздравявам всички българи с днешния голям празник

„Много поуки трябва да извлечем от Съединението. Когато започва този неподражаем исторически акт със своята значимост, в него се включват много и различни хора, включва се целият народ – управници, либерали, консерватори, войници, селяни, занаятчии, чиновници. те сътворяват това чудо. Съединението ни показва, че когато сме заедно, можем да надвием всичко. Когато се вслушваме един в друг, когато се съберем като пръчките на Хан Кубрат, когато сме заедно, можем да бъдем изключително полезни на родината си“, заяви председателят на народното събрание.

Цвета Караянчева добави, че каузата България днес трябва да ни обедини. „Политиците са представителите на българския народ в парламента и е важна връзката между народа и неговия народен представител. В тежки моменти, свързани с националното единение, ние имаме силата и желанието да се обединяваме“, каза още Цвета Караянчева.

Тя отбеляза, че България днес има висок международен престиж, затова българите трябва да имат по-високо самочувствие. България е единствената страна в Европа, която не е променяла името си през годините, припомни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама