Помощ от 375 лв. дават на пострадалите при пожара в Бухово

13:52, 05 сеп 19 / Общество 25 1575 Шрифт:
Topnovini

Веднага след обявяването на новината за опустошителния пожар, обхванал жилищен блок в Бухово, при който без покрив останаха около 200 души, Агенцията за социално подпомагане (АСП) се самосезира и в рамките на своите компетенции и правомощия незабавно предприе необходимите мерки и действия в подкрепа на пострадалите от пожара хора, съобщиха от агенцията.

Пожар гори в жилищна сграда в Бухово, евакуирани са всички хора в нея

От ранна сутрин екип на Дирекция „Социално подпомагане“(ДСП) – Оборище, начело с директора Иван Иванов, е на мястото на бедствието. Социалните работници помагат на хората да подадат заявления за отпускане на еднократна помощ в размер на 375 лв.

АСП обработва експресно приетите заявления и ще изплати помощта на хората в близките дни. Помощта се отпуска за посрещане на първоначални, жизнено важни нужди.

Четирима останаха без дом след пожара в Бухово

До момента са приети 31 молби от лица и семейства за отпускането ѝ.

Екипът на ДСП Оборище ще бъде на място в подкрепа на пострадалите хора през целия ден. Създадена е и нужната организация приемът на заявленията да продължи без прекъсване и през предстоящите 3 почивни дни. На хората е предложено и незабавно настаняване в подходящи социални услуги, но към момента никой от пострадалите не е изявил желание за това

Фандъкова: Ще предложа отпускане на еднократна помощ за пострадалите в Бухово

При установяване на деца в риск, след бързо изясняване на обстоятелствата, АСП ще предприеме и необходимите законови мерки на закрила, спазвайки най-добрия интерес на конкретното дете.

Пострадалите ще бъдат подкрепени от Агенцията и с пакети хранителни продукти. Помощта се финансира по Оперативната програма за храни, изпълнявана от АСП. На хората се раздават вода и храна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама