Сидеров: Военното разузнаване е пред фалит при Каракачанов

10:52, 05 сеп 19 / Политика 25 2142 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При управлението на министъра на отбраната Каракачанов военното разузнаване е пред фалит, пред срив. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време на дебатите по президентското вето върху Закона за военното разузнаване, съобщи "Фокус".

"И министърът на отбраната, и президентът трябва да са тук, тъй като ние днес обсъждаме дали да приемем ветото на президента върху една очевидно лобистка поправка в закон. По тази тема нямаше обществена дискусия. Нашите колеги от "Атака" ще се посъветваме как да гласуваме”, заяви Сидеров.

Депутатите гласуват президентското вето за военното разузнаване

Той посочи, че военното разузнаване е имало цивилен шеф - Йордан Бакалов.

„Сега е военен, иска се отново поправка, за да бъде отново цивилен. Питам кой ще е новият цивилен, поставен като шеф на Военното разузнаване? Затова тук е нужно да бъде министърът на отбраната, за да го запитам директно в лицето кой ще бъде това. Той е длъжен да отговори, защото въпросът е важен", каза още Сидеров.

Лидерът на „Атака“ подчерта, че Военното разузнаване съществува 128 години и отчете, че тази институция е приживяла всички превратности на историята, включително и годините на прехода към хаоса.

"Сега обаче при управлението на министъра на отбраната Каракачанов военното разузнаване е пред фалит, пред срив. Същият този министър, който с лека ръка даде 2 млрд., за да купува чертежи, на които са нарисувани самолети. Същият този министър разпродава вкусни, апетинтни парчета по Черноморието от българската земя - не знам на кого, може би на чужденци, на олигарси. Превърна Министерството на отбраната в агенция за недвижими имоти. Не за това гласуваха избирателите на "Обединени патриоти. Не за това говорехме пред избирателите, когато бяхме на митинги", заяви още Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама