Почина хумористът и имитатор Весо Парцала

09:55, 05 сеп 19 25 3317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-популярните български хумористи и имитатори Веселин Павлов - Весо Парцала е починал в сряда на 78-годишна възраст. Скръбната вест съобщи във Facebook илюзионистът Борислав Борисов-Боби Шоу.

„Днес внезапно ни напусна моят голям приятел и колега, неповторим артист, хуморист и любимец на народа Веселин Павлов-Весо Парцала. Поклон пред теб, приятелю, много ще ни липсваш“, написа в сряда късно вечерта Борисов.

Весо Парцала започва да твори вицове и имитации през 1964 г., още като ученик и е създал близо 1500 вица. В над 50-годишната си творческа биография има издадени над 10 албума, милиони срещи с публиката у нас и в чужбина, а също така и безброй участия в различни телевизионни програми и шоу предавания, съвместно с едни от най-големите български звезди.

Весо Парцала, един от най-големите родни хумористи. Малцина знаят, но той е единственият в своя бранш, който е лежал в затвора. Поводът – една нелегална, апокрифна касета през 1968 г., в която с гласа на големият български актьор Георги Парцалев е разказан виц, осмиващ бракоразводно дело. Вицът осмивал с поредица от майтапи членовете на ТКЗС. Зад гласа на Парцалев всъщност стоял не кой да е друг, а неговият най-голям имитатор, Весо Парцала. Скандалът бил огромен и след направена експертиза Парцала се оказал 3 месеца следствен в тогавашната Дирекция на народната милиция, и изкарал 15 дни в Централния софийски затвор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама