Йордан Цонев: Фокусът върху изборите в София е измислен

09:05, 05 сеп 19 25 2073 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Твърде голям фокус има върху кметската битка в София. По моя лична преценка той е малко измислен”, коментира заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев пред Нова телевизия.

Той допълни, че партията ще се бори за един или двама общински съветници в София, тъй като до този момент нямала представители в местния парламент. А в момента организацията се преструктурира.

Дариткова: Манолова се прави на жертва на статуквото

Цонев не е сигурен дали рейтингът на Манолова ще й помогне в надпреварата за градоначалник на столицата. „Мая Манолова има висок рейтинг като омбудсман. Аз не съм убеден, че рейтингът й на обществен защитник ще се прехвърли върху този за кмет. Тя беше много добър омбудсман. Не знам какъв кмет ще бъде. Знам обаче какъв кмет ще бъде Йорданка Фандъкова”, коментира той.

Той допълни, че ДПС в момента е в процес на номинации и предстои да се вземе решение дали ще подкрепят омбудсмана в оставка в кметската битка.

Манолова: ГЕРБ не спазва завета на Цветанов да прави положителна кампания

„Ние си възстановихме мястото на трета политическа сила при европейските избори. Една партия си възстановява мястото с парламентарна дейност и избори”, обясни още заместник-председателят на парламентарната група на ДПС.

„Не виждам в този парламент как ще влезем през парадния вход, нито през задния. Не е въпросът за предсрочни избори, въпросът е какво правим после. Проевропейските и пронатовските партии трябва да определят интересите на България. Дошло е време да се промени формата на властта в България. Искаме всички политически сили да мислят по три пункта – демографска криза, икономическо развитие и образование”, заключи той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама