Иво Христов: България е обявена за първата „хакната държава“

21:10, 04 сеп 19 / Политика 25 2344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България е обявена за първата „хакната държава“. Това каза евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Иво Христов, съобщи „Фокус“.

Христов обясни, че в кибер отношение Европа е много уязвима. Според него киберсигурността не е въпрос само на националната сигурност, а и на съхранение на индивидуална сигурност, защото данните на гражданите могат да бъдат използвани неправомерно.

Земеделската комисия в ЕП одобри предложението на Иво Христов за още 70 млн. евро за борба с чумата

Христов коментира изявлението на премиерът Бойко Борисов, че членството в Шенген може да бъде отложено, като подчерта, че има много причини България да не бъде приета в пространството.

„Знаете, че чували с дрога изплуваха лятото на българското Черноморие. Знаете, че имаше случаи с пътници от цели самолети, които не бяха проверени на Летище София и да не цитирам още. Но другаде е проблемът. Аз намирам, че самата заявка като политически приоритет да влезем в Шенген беше погрешна, тъй като Шенген очевидно функционира зле, а френският президент Еманюел Макрон дори говори, че той трябва да бъде предефиниран. Ние тръгнахме да влизаме в едно неясно пространство, чиито правила вече дават накъсо“, допълни Христов.

Борисов: В момента за България не е изгодно да влиза в Шенген

Евродепутатът каза още, че отказът от членство в Шенген не променя ориентацията на страната, а потвърждава невъзможността да бъдат покрити критериите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама