Руски историк иска ограничаване на полети до България заради изявлението на МВнР

17:02, 04 сеп 19 / Свят 25 1495 Topnovini
1

В ефира на радиостанция „Говорит Москва“ доцентът от катедрата за чуждестранна регионалистика и външна политика на Руския държавен хуманитарен университет (РГГУ) Вадим Трухачьов призова да се намали броят на полетите от Русия до България. Повод за критиката бе изявлението на Министерството на външните работи за изложбата на Руското посолство в София по повод 75-годишнината от освобождението на Европа от нацизма, съобщи “Фокус“

МВнР несъгласно, че СССР е „освободил“ Източна Европа от нацизма

Бих ограничил броя на чартърните полети в България заради държанието им. Това трябва да им подейства отрезвяващо. Българите наглеят заради това, че не им отговоряме. Отговорът трябва да бъде под формата на временно ограничение. Трябва с помощта на подобни изложби да се просветява населението. България е била съюзница на Хитлер и именно това е прочоната Червената армия да отиде там“, посочва Тухачьов.

Руско посолство: Разочаровани сме, че българското МВнР прави изявление преди да се запознае с експозицията ни

Според него България иска да угоди на западните си партньори.

България много иска да се прояви пред Европейския съюз и НАТО. Православните българи, които пишат на кирилица, трябва да се показват като още по-големи русофоби и от поляците. България в продължение на много години показва черна неблагодарност към руския народ, който ѝ помогна да се освободи от 500-годишно османско владичество. Според мен, близките отношения с България са огромна грешка“, коментира той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани