Одобриха 300 000 лева за военни паметници

12:42, 04 сеп 19 / Политика 25 2071 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На днешното си заседание правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019 г. за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници.

Военните паметници са публична общинска собственост с изключение на паметниците, определени от министъра на отбраната, съгласувано с министъра на културата за публична държавна собственост.

Правителството отпусна 100 хил. лв. за античния град Хераклея Синтика

Задължение на държавата и общините е да полагат грижи за военните паметници на територията на страната и в чужбина, органите на изпълнителната власт и органите на местното самоуправление са длъжни да опазват предоставените им военни паметници.

В Министерството на отбраната, беше изготвен списък по общини с военни паметници, които се нуждаят от спешен ремонт и възстановяване или предстои да бъдат изградени или завършени.

Средствата в размер на 300 000 лв. ще бъдат разпределени между общините Благоевград, Хаджидимово, Айтос, Поморие, Аксаково, Ветрино, Провадия, Суворово, Горна Оряховица, Павликени, Свищов, Белоградчик, Видин, Чупрене, Бяла Слатина, Враца, Козлодуй, Хайредин, Габрово, Дряново, Севлиево и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама