Съдът отново запорира сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев

10:11, 04 сеп 19 / Политика 25 1285 Topnovini
1

Кметът на Септември Марин Рачев се оказа със запорирани сметки и имоти в навечерието на местните избори, след като Апелативният съд в Пловдив окончателно потвърди две решения на окръжните магистрати в Пазарджик за налагане на възбраната, съобщи „Дарик“.

Тя е по иск на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество за 9 283 009 лева. Претенциите за незаконно имущество са базирани на шест тома доказателствени материали.

Сред тях е и тефтерчето иззето при обиска на работното място и дома на Рачеви, през февруари 2018 г. В него са записвани инициали и големи суми срещу тях.

ГЕРБ - Септември номинира Марин Рачев за нов мандат

След претърсването, Специлизираната прокуратура обвини кмета в източване на общината. Всъщност имотите и сметките му са под възбрана от май тази година, тъй като макар решението на окръжните магистрати да не бе окончателно, оспорването на по-висша инстанция не спира изпълнението му.

Под запор остават аптека, цех за месопреработка, магазин, две масивни търговски сгради, жилищна постройка със закусвалня, четири етажното здание на бившия музей в Септември, няколко имота за търговия и услуги, парцели и други.

Преди няколко месеца имоти и сметки на кмета на Септември отново бяха запорирани. Тогава повод за това беше иск на антикорупционната комисия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.