Григор Димитров: Бях фокусиран върху себе си

08:50, 04 сеп 19 / Спорт 25 2587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Бях фокусиран върху себе си", заяви след края на мача си с Роджър Федерер първата ракета на България Григор Димитров. 78-ият в света постигна най-голямата победа в кариерата си, отстранявайки в четвъртфиналите на US Open петкратния шампион в надпреварата след петсетова битка.

„Дори не бях фокусиран върху Роджър толкова. Бях фокусиран върху себе си“, започна 28-годишният тенисист.

Григор Димитров победи Федерер на US Open

„Сезонът ми дотук не беше от най-добрите, няма да ви лъжа. Ранкингът ми беше толкова нисък, че дори не исках да излизам на корта. Постоянно губех позиции в ранглистата, рамото ми ме болеше – това е най-лошото за един тенисист. Изминалите 5-6 месеца бяха много тежки за мен. Но имах подкрепата на семейството и приятелите ми. Продължих да вярвам в себе си, в рехабилитацията на рамото и в свикването с промените на ракетата – имаше толкова много неща, които трябва да поправя в малък период от време. В края на годината постигаш такъв резултат – тази победа е наистина специална“, добави той.

„Независимо от това, че губех завързани мачове срещу съперници, които трябва да побеждавам, аз не спрях да вярвам в себе си. Наистина контролирах нещата, които можех да контролирам. Мисля, че е толкова просто. Понякога най-простите неща в живота са и най-трудните. Не бих искал да звуча скромно, но това бе просто още един мач за мен. Не бих искал и да казвам, че нямаше какво да губя, защото чувствах, че имаше. Просто излязох на корта достатъчно добре подготвен след две седмици усилена работа. Малките неща започват да се навързват ден след ден. Днес направих още една стъпка“, завърши българинът.

Негов съперник на полуфиналите ще бъде друг дебютант в такава фаза на турнир от Големия шлем – Даниил Медведев, който по-рано се справи в четири сета с друг швейцарец и бивш шампион от надпреварата – Стан Вавринка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама