Задържаха пет контрабантни пистолета, захванати за колана на мъж на ''Капитан Андреево''

10:30, 03 сеп 19 25 2376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митническите служители от Териториална дирекция Южна морска откриха 5 пистолета, захванати с колана на панталона на мъж- турски гражданин.

Той е пристигнал на ''Капитан Андреево'' с товарен автомобил, с турска регистрация на 30.08.2019 г., в късния следобед, пътуващ от Турция през България за Германия. Пред българските митнически служители е представил редовни документи за превозваната стока. 

По време на проверката, при личен преглед на шофьора, митническите служители откриват,  на кръста му, захванати с колана на панталона, пет пистолета Zoraki M 906. При първоначалния оглед се установява, че пистолетите са газови, преправени за бойни патрони.

Контрабандно пренасяните пистолети са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

4 газови пистолета и 95 патрона за тях, както и въздушна пушка, укрити в личния багаж на пътници, са открити на МП ''Капитан Андреево'' през месец август при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция  леки автомобили. Контрабандните пистолети и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административно наказателни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама