Турският съд провежда второ заседание по делото срещу българските граничари

09:30, 03 сеп 19 25 2021 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В турския наказателен съд в Къркларели ще се проведе второ заседание по делото срещу 4-мата български гранични полицаи. Те са обвинени за смъртта на турски рибар причинена поради небрежност. Очаква се делото да бъде отново отложено, тъй като българската страна все още не е изпратила в турския съд писмените доказателства и документи по случая.

Томовете с доказателства в защита на бившите гранични полицаи Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков, все още не са постъпили в турския съд, каза турският адвокат, който защитава правата им Джошкун Молла, предаде БГНЕС.

Мая Манолова ще търси съдействие от турския си колега по казуса с българските граничари

„До колкото видях в програмата, не са пристигнали още. Евентуално, да (ще бъде отложено делото)“, каза той.

Ако съдебният процес започне, се очаква съдът да се произнесе първо по внесения протест от адвокат Молла за прекратяване на делото, предаде БНР.

„Първо за давност, после - този случая е разглеждан от отговорни български съдилища. Има и решение на европейския съд по правата на човека в Хага. Казваме, че този съд не е отговорен да даде това решение, защото вече случаят е приключен и има решение“, обясни той мотивите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама