Петима задържани за лихварство при акцията в кв. "Христо Ботев" в София

13:22, 02 сеп 19 25 2478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Престъпната група, която колегите неутрализираха, е осъществявала дейност от 2015 г. Претърсени са пет адреса, задържани са пет лица. Включително тарторите. Две от задържаните лица са на доста крехка възраст, но са пълнолетни“, каза на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов след спецакцията в столичния квартал "Христо Ботев".

Спецакцията в столичния квартал „Христо Ботев” е заради незаконна лихварска дейност

Той добави, че има данни, че групата се е занимавала и с разпространение на наркотици.

Иванов добави, че в началото на дадено лице са „отпускани малки суми, но лихвата на ден е огромна и след няколко дни дължимата сума е ставала огромна“. Тепърва ще се изяснява колко хора са пострадали от престъпната група.

Мащабна полицейска операция в столичния квартал "Христо Ботев"

Във вотрник предстои да се прецени спрямо кои и колко лица ще бъдат повдигнати обвинения и какви мерки за неотклонение ще бъдат взети“, заяви от своя страна зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„В такива райони е по-затворено обществото, страхуват се да подават сигнали, по-трудно се намират свидетели”, призна главният секретар на МВР.

По думите му банди, подобни на разбитата, се използват и за купуване на гласове. Зам.-главният прокурор обаче побърза да подчертае, че няма данни конкретният случай да е бил такъв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама