Жертвите на масовата стрелба в Тексас се увеличават

19:24, 01 сеп 19 / Свят 25 2174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на жертвите на масовата стрелба в Тексас достигна седем души, съобщиха властите в градчето Одеса, цитирани от Ей Би Си нюз. Стрелецът беше ликвидиран от полицията.

Ранените са 19 души, включително трима служители на реда и 17-месечно дете.

Инцидентът се разигра, след като нападателят, чиято самоличност все още не е оповестена официално, открил стрелба, след като бил спрян за леко пътно нарушение, предава БГНЕС.

Петима убити и 21 ранени при поредната безразборна стрелба в САЩ

Около 16:00 ч. в събота патрул на Тексаския отдел за обществена сигурност спира за рутинна проверка златист автомобил Хонда на главния път, свързващ градовете Мидланд и Одеса. Шофьорът започва да стреля по офицерите и по другите шофьори, минаващи по магистралата.

Мъжът успява да избяга от местопрестъплението и се отправя към Одеса, продължавайки да стреля. Там той отвлича микробус на пощенската служба на САЩ и продължава със стрелбата, докато стига киносалон „Канерги“. Там е застрелян от служителите на реда при завързалата се престрелка.

Първоначалната информация беше, че стрелците са двама в две отделни превозни средства - Хондата и камионът на пощенската служба. По-късно стана ясно, че нападателят е само един.

Заподозренияте е описан от полицията като бял мъж на средна възраст, в средата на 30-те. Полицията не е съобщила официално името и мотива му. Властите също отказаха да коментират какво оръжие е използвал. Според публикация на Тексаския отдел за обществена сигурност във Фейсбук, стрелецът е бил въоръжен с пушка.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че е бил информиран за ситуацията от генералния прокурор Уилям Бар, добавяйки, че "ФБР и правоприлагащите органи са изцяло ангажирани."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама