Жители на Костинброд излизат на протест заради липса на автобуси

10:06, 30 авг 19 25 2208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на Костинброд излизат на протест заради липсата на достатъчно автобуси към и до София. Много от хората в града учат и работят в столицата и са притеснени, че със започването на учебната година няма да има с какво да пътуват.

Нова поръчка, нов превозвач и ново разписание. Това са промените, които засягат междуградската линия Петърч - София, обслужваща и жителите на град Костинброд. По старото разписание са се движили 36 автобуса, а по новото те са 22. 

Оказва се, че тази линия е обслужвана от две фирми, ангажирани от две общини - София и Костинброд. "Ние влизаме във варианта за републиканска транспортна схема, откъдето двете общини на квотен принцип имат правото да възлагат самостоятелно транспорт, който да обслужва гражданите пътуващи по съответната линия", заяви пред Нова телевизия кметът на Община Костинброд - Трайко Младенов.

Двете автобусни компании се движат по една линия, но имат различни начални спирки. За да се решат част от проблемите, община и превозвачи са се разбрали да бъдат пуснати 12 допълнителни курса по линията от 2 септември.

Въпреки взетите мерки, недоволните граждани ще протестират след 17:30 ч. в петък в локалните платна на бул. "Ломско шосе".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама