Издирваният Иван Йорданов изчезнал след тайно парти в гората край Варна

20:20, 29 авг 19 25 4980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тайно парти в гората. След това събиране се губят следите на 28-годишния Иван Йорданов край Варна. Той все още е в неизвестност.

Временно спряха издирването на 28-годишния мъж, изчезнал в гора край Варна

А такива купони - на недостъпни места с малко публика, се оказват популярни не само у нас.

В петък и събота изоставено военно поделение край село Любен Каравелово се превръща в сцена на таен техно фестивал. Участниците искат да са далеч от цивилизацията, но близо до природата и хаус музиката.

По свидетелски показания са били около 150 души, целият район е бил пълен с каравани, кемпери, коли, импровизирана сцена с висока озвучителна техника, обясни гванен инспектор Пламен Големанов – началник сектор „Издирване” в МВР – Варна.  

Такива техно събирания са обичайна практика на Запад, но в някои страни са забранени. Провеждат се далеч от населени места, в гори, плажове, бивши складове и военни бази. А достъпът е за ограничен брой хора.

Един от посетителите на алтернативни фестивали, разказва, че мястото се пази в тайна до последния момент.

"Знае се, че ще го има, че ще става нещо...и в последния момент по телефона, с смс или по интернет се информира всеки, който го интересува....Аз познавам вас, вие мен, аз мога да ви се доверя, че ще доведете хора, които няма да сътворят ужас на партито и просто да избегнем малко полицията”, разказва един от участниците на такива партита.

Посетителите получават само джи пи ес координати и отиват, разказва ди джей Инерт, който организира ъндърграунд партита. Според него тази конспиративност се налага, защото партитата вероятно са незаконни.

Според друг диджей – Владин, това разваля цялостния имидж на електронната музика.

От МВР казаха за bTV, че нямат практика да наблюдават тайни парти-чатове, ако участниците не нарушават закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама