22 състезания са превидени в календара на Формула 1 през 2020-а

16:50, 29 авг 19 / Спорт 25 2077 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Формула 1 ще има 22 състезания следващия сезон, потвърди календарът, публикуван официално от Liberty Media, предаде БГНЕС.

Кампанията ще започне с традиционното Гран При на Австралия на 15 март и ще финишира в Абу Даби на 29 ноември.

„От момента, в който станахме част от спорта през 2017, говорихме за развитието на нови дестинации, за да разширим представата за Формула 1 и същевременно, да консолидираме присъствието си в Европа – традиционният дом на спорта“, заяви изпълнителният директор на Формула 1 Чейс Кери. „Това е значимо за нашия спорт и потвърждава нашата дългосрочна стратегия“.

Увеличаването на календара до 22 състезания бе очаквано от мнозина, като се изясниха и бъдещето на Гран При-тата в Испания, Мексико и Великобритания. Самите отбори в най-престижната автомобилна надпревара вече дадоха своето съгласие за увеличаване на календара.

Сезонът ще включва седем случая със състезания в последователни уикенди. Както се очакваше, Гран При на Германия, част от тазгодишния календар с 21 състезания, няма да бъде част от този догодина. Виетнам ще приеме за първи път състезание от Формула 1 по улиците на столицата Ханой на 5 април, докато Гран При на Холандия ще се завърне в календара след 35-годишно отсъствие със състезание в Цандвоорт на 3 май.

Гран При на Азербайджан, провело се в края на април тази година, ще бъде преместено за 7 юни, докато Гран При на Испания, чието присъствие в календара бе потвърдено във вторник, ще се проведе на 10 май.

Сделка за осигуряване бъдещето на Гран При на Италия в момента се финализира, стана ясно още от изявлението. Състезанието в Монца е дом на най-популярния отбор във Формула 1 – Ферари, и местните организатори и власти искат то да остане в календара. Драфтът на календара ще бъде изпратен до Международната автомобилна федерация (FIA) на 4 октомври, където ще получи своето окончателно одобрение.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама