Борисов: Не бива да се спекулира с ресорите в ЕК

15:42, 29 авг 19 / Политика 25 2458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не бива да се спекулира с ресорите в ЕК. Това каза в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов преди срещата си с бъдещия председател на ЕК Урсула фон дер Лайен в Министерски съвет. 

Премиерът отбеляза, че новият председател на ЕК е много скъп и важен гост на България.

Бойко Борисов започна изказването с това, че страната ни се е представила добре по време на Председателството на Съвета на ЕС. Според него не е случайно и това, че председателството на Берлинският процес отново е дадено на България.

Борисов и фон дер Лайен обсъждат ресора на България в ЕК

Това са резултати от много работа и лидерство на много нива на българите, които участват във всеки един процес“, заяви той, като добави, че е изпълнил и препоръката на ЕК да предложи жена за еврокомисар.

„Много хубаво си схванала това, което е приоритет на правителството и с удоволствие в нашето портфолио бихме работили за него. Дигитализацията е важна, но важни са хората. Централна и Източна Европа имат много потенциал“, се обърна премиерът към Лайен.

Борисов изтъкна, че много хора от региона са отишли да работят на Запад. "С една дума- Западът е длъжен да инвестира много пари, за да повишим квалификацията и конкурентноспособността на Централна и Източна Европа, и Балканите", отбеляза министър- председателят. 

„Сега, когато се подреждат ресорите, дирекциите и парите, с които ще разполагат комисарите, не бива да се спекулира с ресори и какво искаме, защото това са 27 държави, не знаем дали Великобритания ще участва или не с еврокомисар“, посочи премиерът.

Европа в сравнение с Китай и САЩ е на дъното. За това трябва да се инвестират много пари“, коментира още министър-председателят. Според него много активно трябва да се работи в опазването на околната среда и процесите с миграцията. „Българите забравиха какво е да има мигранти по улиците“, каза той, като добави, че това е постигнато заради дипломацията, която води страната.

На финала Борисов поздрави и криминалистите, които изключително добре разнищиха убийството край Негован.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама