Повдигнати са обвинения на двамата задържани за тежкото убийството в Негован (ОБНОВЕНА)

15:30, 29 авг 19 25 2382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георги Начев
Пламен Шляпашки
Пламен Шляпашки

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Нанчев и Пламен Шляпашки за извършено от тях предумишлено двойно убийство.

Двамата извършители са привлечени към наказателна отговорност затова, че на 14.07.2019г. в гр. София, в съучастие извършили умишлено убийство с огнестрелно оръжие повече от едно лице – Йордан Атанасов и Марияна Атанасова.

Задържаните за убийството край Негован направили пълни самопризнания

Деянието е извършено предумишлено, като преди това те са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута,  собственост на жетвите.

След осъществяването му Георги Нанчев и Пламен Шляпашки са предприели действия по укриване на телата,  като са ги разчленили, напъхали са ги в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем, находящ се в землището на село Негован.

На 18 август 2019 г. тленните останки на жертвите са открити случайно от граждани в близост до водоема.

Само десет дни по-късно, в резултат на неотложните процесуално-следствени действия, проведени под ръководството на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура, са събрани множество доказателства, чрез които е установена самоличността на убитите лица и извършителите и е конкретизирано местопрестъплението.

Приобщен е голям обем доказателствен материал и предстои да бъде анализиран.

Георги Нанчев е на 44 години, криминално проявен, но не осъждан, а Пламен Шляпашки - на 39 години, осъждан.

Шляпашки и Нанчев са семейни, с деца и са работили на много строителни обекти в София и околните градове.

Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в Софийски градски съд за налагане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама