Лидерката на шотландските консерватори подаде оставка по семейни причини

14:44, 29 авг 19 / Свят 25 2283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерката на Консервативната партия на Шотландия Рут Дейвидсън подаде оставка с аргумента, че повече не може да съвместява политическата си кариера и семейния си живот и намекна, че след шотландските избори през 2021 г. повече няма да се занимава с политика, предаде Ройтерс.

40-годишната Дейвидсън съживи шотландските консерватори през осемте си години като техен лидер. На референдума от 2016 г. тя гласува за оставане на Великобритания в ЕС, предава БТА.

"Опасявам се, че в опита си да съм добър лидер през годините се оказах лоша дъщеря, сестра, партньор и приятел", заяви тя.

Дейвидсън отбеляза, че единството на Обединеното кралство зависи от взаимно уважение, каквото липсва в политическите дебати около Брекзита.

"Това, което липсва в дебатите ни, е уважение. Без уважение не може да има разбирателство и единство, а Шотландия и Великобритания имат нужда от това", заяви Дейвидсън.

Рут Дейвидсън аргументира оставката си със семейни причини, тъй като неотдавна стана майка, но избраният момент за решението й, толкова скоро след като премиерът Борис Джонсън обяви намерението си да удължи почивката на парламента до 14 октомври, поражда въпроси, отбелязва Асошиейтед прес.

Дейвидсън каза, че подкрепя усилията на Джонсън да постигне споразумение за излизане от ЕС.

По-рано днес излязоха спекулации в световните медии, че оставката на Дейвидсън е свързана с разпускането на британския парламент, инициирано от Борис Джонсън.

„Госпожа Дейвидсън се оттегли от позицията си след осем години работа“, се казва в изявление, цитирано от Спутник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама