Матю Макконъхи стана професор в Тексас

21:00, 29 авг 19 25 2012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тексаският университет в Остин може да се похвали с нов изключително известен преподавател – носителят на „Оскар” Матю Макконъхи официално стана професор във висшето учебно заведение, съобщи Си Ен Ен, цитирана от bTV.

Решението на управата на университета само официализира позицията на световноизвестния актьор, тъй като Макконъхи от години води курсове за студенти там.

„Горди сме да обявим, че проф. Макконъхи официално се присъединява към нашият екип. Матю много държи на нашето училище и на студентите и сме изключително щастливи, че отделя от времето и таланта си, за да обучава следващото поколение иноватори и лидери в медиите”, пише в официалното съобщение на университета.

До момента Макконъхи преподаваше курс по продуциране с името „От сценария до екрана” заедно с негов колега режисьор. Сега предметът е оставен изцяло в ръцете на актьора.

Това е учебният час, който си мечтаех да имам докато учех в кино училището. Да работя в една класна стая с тези студенти ми дава уникален шанс да ги подготвя”, коментира Макконъхи.

Актьорът е изключително квалифициран за специалността, заявиха и от училището. Макконъхи има награда „Оскар” за ролята му в „Клубът на купувачите от Далас”, участва в над 50 филма и ТВ продукции в кариерата си. Опитът му в продуцирането идва от ролята му „Истински детектив”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама