Facebook затегна правилата за политическа реклама преди изборите в САЩ

15:57, 28 авг 19 / Свят 25 1930 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Компанията „Facebook” съобщи, че затяга правилата за публикуване на политическа реклама в американския сегмент на своите социални мрежи. Това се прави във връзка с подготовката за провеждането на президентски избори в САЩ през ноември 2020 г., предаде БГНЕС.

Част от мерките предвиждат по-строго отношение към разрешителните за рекламодатели от САЩ, публикуване на по-подробна информация за всеки рекламодател и обявяване на списъка със „социални въпроси” в САЩ за максимално добро отразяване на обществените дискусии във Facebook и извън него.

Съгласно новите правила, рекламодатели, които искат да публикуват реклами с политически характер във Facebook и Instagram, от средата на септември трябва да предоставят допълнителна информация за поръчителя на рекламата. Ако до средата на октомври тези данни не са предоставени на Facebook, излъчването на рекламите им ще бъде прекратено.

По-рано Facebook въведе правила, според които рекламодателите трябва да съобщят, къде се намира организацията, за сметка на която се планира провеждането на кампании. Ако адресът е в САЩ, трябва да бъдат добавени телефонен номер, електронна поща и уебсайт.

Освен тези данни, сега вече рекламодателите са длъжни да потвърдят своята „законност” по пет допълнителни начина – например с идентификационния номер във Федералната избирателна комисия или номера на работодателя и други.

Следващите президентски избори в Съединените щати ще се проведат през ноември 2020 година. Очаква се действащият президент Доналд Тръмп да се кандидатира за втори мандат. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама