Toyota Motor и Suzuki сключиха споразумение за създаване на съюз

15:02, 28 авг 19 25 2182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двата големи японски автомобилни концерна Toyota Motor и Suzuki сключиха споразумение за формиране на съюз, в чиито рамки компаниите ще могат да закупят една от друга акции.

Toyota ще купи 4,9% акции от Suzuki за 907 милиона долара, а Suzuki ще придобие акции на Toyota срещу сумата от 453,6 милиона долара.

Целта на този алианс е установяване и развитие на дългосрочни партньорски отношения между двете компании за сътрудничество в нови области, в това число в областта на автономното шофиране, предаде БГНЕС.

Компаниите имат намерение да постигнат устойчив ръст, като преодоляват новите трудности в областта на автомобилостроенето посредством задълбочаване на сътрудничеството в нови области. В същото време те ще останат конкуренти, като подобряват технологиите и производството, в които се е специализирала всяка от тях.

Toyota Motor Corporation е най-голямото подразделение на Toyota Group и е лидер в производството на японски автомобили. Компанията е създадена през 1937 г. Седалището й се намира в град Тойота, префектура Айти. Suzuki Motors е основана през 1909 г., а централата се намира в град Хамамацу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама