Китай планира да построи 50 000 5G базови станции до края на годината

10:41, 28 авг 19 / Свят 25 2197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на годината Китай ще изгради над 50 000 базови станции за 5G-мрежа в 50 от най-големите градове на страната, заявиха от Министерството на промишлеността, цитирани от БГНЕС.

До края на юли са издадени 7 разрешителни за производство на оборудване за разгръщане на 5G-мрежа.

Китай възнамерява да ускори изграждането на 5G-мрежа и активно подкрепя разгръщането на мрежи от пето поколение върху територията на цялата страна. Те се характеризират с модерни технологии, високо качество и ефективност.

В Германия заработи първата 5G мрежа

Следващият етап е създаване на благоприятна среда за развитието на 5G-технологиите, по-интензивно разработване на стандарти и правила за мрежите от пето поколение. Необходимо е да се популяризира тяхното използване и да се засили политическата, финансовата и научно-техническата подкрепа.

В началото на юни Министерството на промишлеността на Китай издаде държавни лицензи за използване на 5G-мрежи с търговска цел на четири компании: China Telecom, China Unicom и China Mobile и Медийната корпорация на Китай.

Китай призовава Лондон да направи независим избор дали да включи HUAWEI в изграждането на своята 5G мрежа

5G-технологиите ще позволят обмена на информация в реално време със скорост на 10 гигабита в секунда, което е 30 пъти по-бързо от 4G –мрежата.

Международният съюз по далекосъобщения ще внедри новия стандарт до 2020 година.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама