Григоров: БДЖ често жертва графика, за да няма големи инциденти

09:57, 28 авг 19 / Общество 25 2601 Шрифт:
Topnovini

Средният недостиг на локомотиви е около 15 на ден, при необходимост от 128 локомотива дневно. Това каза пред БНР председателят на Съвета на директорите на БДЖ Григори Григоров. Той посочи, че често в БДЖ жертват графика, за да не се допускат големи инциденти. 

Между 40 и 50 инцидента на месец се случват, това е тенденция, която не се е подобрила през последните 12 месеца, но през следващите 12 това ще бъде силно подобрено”, заяви Григоров.

По думите му основният проблем, който от холдинга не се успели да решат, е вътрешната организация на ремонтите, „която води до недостиг на подвижен състав и до по-ниско изпълнение на графика”. 

Около 300 вагона на средна възраст 35 години се използват от БДЖ. „До края на септември или началото на октомври ще бъде обявена поръчка за нови 6 локомотива и 10, които ще бъдат на 160 км/ч. Надяваме се за 12 месеца да бъдат доставени", обяви Григоров и добави, че има предвидени 64 млн. лева за подобряване на техническото състояние на влаковете, но може би няма да бъдат инвестирани изцяло през тази година, защото поръчките вървят бавно.

Пътниците вече сами ще избират запазено място във вагоните на БДЖ

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама