Присъдата на наркобоса Будимир Куйович била намалена заради добро поведение

08:58, 28 авг 19 / Крими 25 1649 Topnovini
1

Наркобосът Будимир Куйович, който излежава 16-годишна присъда за трафик на дрога, преди ден беше заловен в кола на магистрала „Тракия" с фалшива шофьорска книжка. Оказа се, че по това време е бил в отпуск от затвора. Той му се полагал заради труда, който редовно полагал – като чистач и озеленител, в затворническото общежитие от открит тип в Казичене.

Куйович бил преместен там от Централния софийски затвор през пролетта на 2017 г. и режимът за излежаване на присъдата му бил променен в лек. Това обясни началникът на затвора в столицата главен инспектор Десислав Трайков пред Нова телевизия.

„Куйович има 2500 изработени дни, които са били достатъчно основание за намаляване на присъдата му с 3 години и половина. Към настоящия момент остатъкът от присъдата му е две години и половина”, каза Трайков.

Хванаха наркобоса Куйович с фалшива шофьорска книжка, бил в отпуск от затвора

Той подчерта, че наркобосът е бил преместен в Казичене и сполучил право на годишна почивка според становищата на много експерти. Освен това, през последните 5-6 години нямал дисциплинарни нарушения. „Куйович многократно е награждаван заради трудовата си дейност”, каза още Трайков.

След като беше заловен с фалшива книжка зад волана, издадена уж в Португалия, черногорецът отново е преместен в централния корпус на затвора в София. „Следва дисциплинарна санкция, а после и завишаване на режима за изтърпяване на наказание”, поясни Трайков.

Той определи като „абсурд” допускането, че външен човек може да е донесъл документа менте на Куйович в Казичене.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.