Евакуираха нелегален лагер в Страсбург с над 200 мигранти от Източна Европа и бившите съветски републики

08:31, 28 авг 19 / Свят 25 2191 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в Страсбург предприе днес операция за евакуирането на нелегален лагер на мигранти от Източна Европа, разположен в южните покрайнини на града. Това съобщи радио "Франс бльо", като се позова на информация от префектурата на департамента Долен Рейн.

Според префектурата, в лагера имало "134 възрастни и 74 деца". "Основно това били граждани от страните от бившия СССР и Балканския полуостров, кандидатстващи за пръв път за жителство във Франция", се казва в съобщението й.

Всички са настанени в официални заведения за прием на мигранти, докато очакват решението по подадените от тях заявления, предава БТА.

Това е вторият нелегален лагер в този квартал на Страсбург, който местните власти разселват. Първата операция беше през юни. Общо по данни на префектурата тя е закрила на територията на департамента от началото на годината шест нелегални лагера, от които в специализираните държавни приемни центрове са настанени 618 души.

В същото време префектурата съобщи, че потокът от мигранти е толкова значителен в последно време, че в приемните центрове са останали много малко свободни места. През юли беше констатирано, че миграционните потоци са се увеличили с 11,5 процента в сравнение с 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама