Манолова с препоръка до Борисов за спиране на застрояването край „Златна рибка“

12:16, 27 авг 19 25 2033 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с гражданите, които я сезираха за съмнение за застрояване на защитени територии в местността „Герени“, гр. Созопол, в близост до плаж „Златна рибка“.

Става въпрос за продажба на имот, частна държавна собственост на Министерството на отбраната, с размер около 20 дка, който се намира на около 200 м. от морето и пясъчните дюни.

Мая Манолова се среща с протестиращи срещу застрояването на местността „Герени“ до плаж „Златна рибка“

„Нашата проверка показва, че този имот попада под обхвата на Централен морски плаж „Градина“ и пясъчните му дюни. Нашето настояване е Министерството на отбраната да спре този търг. Изпратили сме препоръка до премиера Борисов, с която настояваме за спиране на това и за изясняване на статута на имота, който може да се окаже, че е общинска или изключителна държавна собственост“, посочи Манолова.

Тя подчерта, че на фона на презастроеното и унищожено Черноморие малкото останали свободни територии, които са държавна или общинска собственост, трябва да бъдат пощадени. „И тук споровете дали това е дюна или не, дали това е кокиче или не, трябва да бъдат спрени. На първо място трябва да се въведе целта за запазване на малкото останало незастроено по Българското Черноморие“, заяви омбудсманът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама