Война между Еманюел Макрон и Жаир Болсонаро заради френската президентша

16:00, 26 авг 19 / Свят 25 3516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Еманюел Макрон осъди "изключително грубите" коментари, отправени към съпругата му Бриджит от бразилския му колега Жаир Болсонаро.

"Той направи някои изключително груби коментари по отношение на жена ми", каза Макрон по време на пресконференция, когато беше помолен да реагира на изявленията на бразилското правителство за себе си.

"Какво мога да кажа? Тъжно е. Тъжно е най-напред за него, а след това за бразилците", добави той.

В неделя привърженик на Болсонаро публикува съобщение във Facebook, в което се подиграва с появата на Бриджит Макрон и я сравнява с първата дама на Бразилия Мишел Болсонаро.

„Сега разбирате защо Макрон напада Болсонаро", написа той под не особено сполучлива снимка на 65-годишната Бриджит Макрон, която е с 28 години по-голяма от съпругата на Болсонаро - Мишел.

Болсонаро отговори: "Не унижавайте човека, ха-ха".

"Мисля, че бразилските жени вероятно ще се срамуват да прочетат това от своя президент. Мисля, че бразилците, които са страхотен народ, вероятно ще се срамуват от това поведение... И тъй като чувствам приятелство и уважение към бразилския народ, се надявам, че много скоро те ще имат президент, който се държи по правилния начин", каза Макрон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама