Караниколов: За последната година у нас се разкриха заводи за над 300 млн. евро

11:15, 26 авг 19 / Икономика 25 1485 Topnovini
1

За последната година в страната се разкриха заводи за над 300 млн. евро. Това каза на живо във Facebook министърът на икономиката Емил Караниколов при инспекцията на магистрала „Европа“ край Сливница.

„Най-добрата година за българския износ е била 2008 г. Тогава за цялата година сме имали износ 28 млрд., а сега само за първите 6 месеца износът е за над 27,2 млрд. лв.“, отчете министърът на икономиката.

Премиерът Борисов: Другите се дразнят, защото няма какво да покажат

Без инфраструктура никой инвеститор няма да дойде. Тя е изключителен приоритет и към нея има изключителни изисквания“, заяви Караниколов. По думите му за последната календарна година в България са се разкрили заводи за 300 млн. евро, а откритите работните места от юни 2018 до юни 2019 г. са 7 000.

Според Караниколов към страната ни има инвеститорски интерес заради добрата пътна инфраструктура, както и за това, че образованието е приоритет на държавата. Като пример той даде връщането на над 40 хил. деца за последните две години в образователната система.

Нанков: Изместихме всички теменужки от трасето на магистрала „Европа“

Това дава ясен сигнал, че България мисли за бъдещето“, добави той. „Българският бизнес става все по-конкурентен“, отбеляза Караниколов. Той смята, че ние в региона сме най-конкурентната дестинация за инвестиции.

„От началото на година има сертифицирани 14-15 инвеститора за 300 млн. лв., с над 2 000 работни места. Конкуренцията за работните места е изключително голяма“, обясни още министърът.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани