Близо 100 ареста още на първия ден от карнавала в Нотинг Хил

10:50, 26 авг 19 / Свят 25 2341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 100 души са арестувани през първия ден на традиционния карибски карнавал в лондонския квартал Нотинг Хил. 11 полицаи са ранени, предаде БНР.

12 от арестуваните са за опит за физическа разправа с полицаи, 41 за употреба на наркотици, 9 за притежание на оръжие, а трима за сексуално посегателство.

Тазгодишното издание на карнавала не прави изключение от преди. Миналата година 45 полицаи бяха ранени, а двама души получиха сериозни наранявания с хладно оръжие. Тази година обаче полицията използва нова технология за засичане на оръжия сред участниците и по думите на блюстителите на реда и закона мярката се оказва много ефективна за предотвратяване на повече инциденти.

Иначе по улиците на Нотинг Хил са разположени 12 500 полицаи и около хиляда цивилни сътрудници. Високите температури тази година са сериозен проблем за участниците в карнавала. Десетки бяха третирани от „Бърза помощ“ от обезводняване.

Предвижда се днес участващите повече от 1 милион души да почетат със 72-секундно мълчание жертвите на големия пожар в „Гренфел тауър“ преди две години. Жилищният блок, в който преди две години загинаха 72 души, се намира недалеч от трасето, по което минава карнавала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама