Тръмп: Можем ли да хвърляме ядрени бомби срещу ураганите?

07:28, 26 авг 19 / Свят 25 2068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Доналд Тръмп предложил да се хвърлят ядрени бомби срещу ураганите, преди да са се разразили над Съединените щати, твърди американският информационен сайт Аксиос, цитиран от Франс прес.

Според Аксиос на съвещание, посветено на ураганите, президентът попитал дали е възможно да се хвърли атомна бомба в окото на урагана, за да се предотврати формирането му над водата. Сайтът не съобщава кога се е състояло заседанието.

Предложението на Тръмп не е ново, уточнява сайтът. Първоначално то е било направено през 50-те години от учен, който работел за правителството при президента Дуайт Айзенхауер. Оттогава идеята се появява редовно отново въпреки единодушието на учените, че тя не е изпълнима. Американското Управление за океаните и атмосферата поддържа страница, посветена на този въпрос.

,,При всеки ураганен сезон се предлага да се използва ядрено оръжие, за да се унищожат бурите", посочва управлението. Ядрено оръжие не само няма да обезсили бурята, но ветровете бързо ще разнесат радиацията над съседните територии.

,,Излишно е да кажем, че това не е добра идея'', заявява управлението.

Според Аксиос Тръмп бил попитал през 2017 г. дали правителството му трябва да бомбардира ураганите, за да не ги допусне над сушата, но тогава не споменал за ядрени бомби.Белият дом не коментира публикацията на Аксиос, посочва АФП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама