„Хизбула“:Израел атакува с дронове в Ливан

11:04, 25 авг 19 / Свят 25 2393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ливанската шиитска групировка „Хизбула“ съобщи, че единият от двата дрона, връхлетели Бейрут, е бил снабден с експлозиви и е причинил щети на медийния му център.

"Първият дрон падна без да причини щети, докато вторият беше натоварен с експлозиви и се взриви, причинявайки огромни щети на медийния център", заяви говорителят на Хизбула Мохамед Афиф.

Инцидентът от ранната сутрин дойде часове след като Израел започна въздушни удари в съседна Сирия, но служителите на „Хизбула“ не можаха първоначално да потвърдят дали дроновете, действали в Ливан, са израелски. Но впоследствие шиитите потвърдиха, че безпилотните атакуващи машини са дошли от Обетованата земя.

Лидерът на „Хизбула“ Хасан Насрала трябва да произнесе реч по-късно през деня на предварително планирано групово събитие.

"Хизбула“ ще даде твърд отговор по време на речта на Насрала", каза Афиф.

Ливан и Израел са технически все още във война, а Бейрут редовно обвинява съседа си, че нарушава въздушното му пространство със самолети и дронове.

„Хизбула“, която е считана за терористична организация от Израел и САЩ – се е сражавала в няколко конфликта с еврейската държава.

Последната конфронтация беше 33-дневна война през 2006 г., в която загинаха 1200 души в Ливан и 160 в Израел.

През последните години тези военни действия се разрпростряха в Сирия, където „Хизбула“ - подобно на израелския заклет враг Иран - воюва на страната на режима на Башар Асад.

В събота вечер израелските самолети извършиха удари в Сирия, за да попречат на иранските сили да започнат атака срещу еврейската държава с дронове, въоръжени с експлозиви, съобщи армията на Израел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама