Висок риск от горски пожари е обявен в шест района на Гърция

19:26, 24 авг 19 / Свят 25 2338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Висок риск от горски пожари през почивните дни има в шест района на Гърция, съобщи Генералният секретариат за гражданска защита, цитиран от БТА. Властите в Атика, включително на остров Китос, в северния Егейски район, в части от Пелопонес и в в райони на Централна и Западна Гърция, както и в Източна Македония и Тракия, са под тревога.

На три различни места в Гърция пламнаха днес нови пожари - един в региона на Атика и два на Пелопонес. През изминалите 24 часа противопожарната служба се е включила в гасенето на 58 горски пожара на територията на цялата страна, предаде БГНЕС.

Гърция обяви мерки за подобряване на фериботната връзка на остров Самотраки

На о. Корфу огнеборците са мъчат да овладеят голям пожар в региона Критика, като се наложи превантивна евакуация на няколко къщи. На югоизточния егейски остров Лерос, също с превантивна цел, е евакуирана местната болница, а туристи се оказаха временно блокирани на един от плажовете.

Има задържан за пожарите в област Аркадия в Гърция

Пожари избухнаха и в Неа Манолада (Югозападна Гърция), в Аркадия на полуостров Пелопонес и в Аспропиргос в западна Атика, пише "Катимерини".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама