Заловиха дрога за стотици хиляди левове в Габровско

12:01, 23 авг 19 / Крими 25 1984 Topnovini

Полицията в Пловдив и Габрово задържа огромно количество наркотици при съвместна акция. На територията  на габровското село Гергини е арестуван 63-годишен мъж, укривал в дома си 1 кг кокаин и почти 5 килограма хероин.

По информация на bTV арестуваният сам копае в двора си на място, където е заровил хероина. Той е бил скрит на около половин метър под земята, общото изкопано количество е 4 кг и 750 грама хероин.

''Мъжът е с чисто съдебно минало у нас, но е бил осъждан и лежал 5 години в затвор в Турция за трафик на наркотици'', оповести зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов, цитиран от Агенция ''Фокус''.

Мъжът е бил задържан в автомобила му, в момент в който е потеглял с цел да се отърве от наркотика. Заподозреният е бил спрян, а в краката му се е виждал черен пакет. След проведената беседа същият е потвърдил, че държи хероин и кокаин на територията на къщата, която обитава.

Съдействал е, като е завел полицаите на място, на което същата сутрин е бил заровил 18 пресовки хероин, след като е разбрал, че е задържан партньора му – турския гражданин. В черния пакет в краката му пък е имало 1 кг кокаин. Той е заявил, че е тръгнал да се чисти от наркотиците. При претърсване на жилището му са открити и ловна пушка и боеприпаси за нея, също старателно опаковани, приготвени за заравяне. „Ако бяхме закъснели и минута, щяхме да пропуснем успешната реализация”, каза Петков.

По данни от Годишния доклад на Националния фокусен център за наркотици и наркомании, на едро килограм кокаин струва от 70 000 лв. до 85 000 лв., а килограм хероин се оценява на около 35 000 лв.

Наркотикът е бил предназначен за Пловдив, където пък е задържан турски гражданин. Той е бил хващан на турската граница с 11 кг хероин и е излежал присъда в турски затвор.

Според полицията двамата са се познавали именно от там.За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани