Мъжът, който продава хлорен диоксид като лек: Това не е белина

09:20, 23 авг 19 25 2520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разредена белина се продава като чудодеен лек срещу рак, аутизъм, болни бъбреци и още куп болести.

Експерти предупредиха, че препаратът може да бъде смъртоносен. В САЩ вече има седем смъртни случая след приемане не веществото и правителството започна информационна кампания да не се пие белина.  

„Внушението, че става въпрос за едно и също нещо е нелепо. Изрекоха се редица неистини и искам да ги уточня”, каза Стаматов.

Прокуратурата разследва продажбата на белина като лекарство срещу рак

По думите му хлорният диоксид не лекува нищо. Продуктът е дезинфектант, който чисти вируси, гъбички и паразити. Трябвало да се приема правилно.

Той призна, че не е лекар, нито химик, а човек, който споделя информацията за хлорния диоксид и споделя опита си с други хора, които искат да го прилагат върху себе си.

Светослав Стаматов отрече информацията, че не притежава необходимите документи.

„Някои определени химически вещества не се купуват от пазара и пристигат със съответните сертификати за качество. Всичките тези документи съм ги представил”, каза той пред bTV.

Стаматов заяви, че химикът от БАН, който бе поканен да коментира темата, е некомпетентен заради твърдението, че хлорният диоксид е белина. С него били се свързали редица академици, които поискали да обясни за какво става въпрос.  

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама