Калоян Паргов: С електрическите тротинетки замазват неуспеха на велосипедната концесия

15:20, 22 авг 19 / Политика 25 1818 Topnovini
1
2
3
4
5

Екипът на ТОПНОВИНИ потърси председателя на БСП-София и зам.-председател на транспортната комисия в СОС Калоян Паргов по повод стартирането на първата частна услуга за споделено ползване на електрически тротинетки.

Пускането на електрическите тротинетки месец преди изборите е замазване на неуспехите с велосипедната концесия, която повече от две години ГЕРБ обещаха да стартират.

По думите му въпреки че концесията е минала през решение на Общинския съвет, тя не е била реализирана.

Нова услуга предоставя електрически тротинетки под наем в София

Калоян Паргов се опасява, че в момента нямаме необходимата пътна инфраструктура в столицата за тази услуга.

 „Аз самият пробвах да карам електрическа тротинетка в София. Искам да ви кажа, че не е много лесно, предвид пешеходното движение и трафика“, обясни той. Според него тези условия създават предпоставки за инциденти.

Паргов уточни, че при евентуален инцидент ще се приложи действащото законодателство, а именно Законът за движението по пътищата, а общината ще носи съотговорност на това, че не е осигурила подходяща инфраструктура, на която да се ползва тази услуга.

„Управляването на електронна тротинетка е удоволствие, стига да имаш необходимите условия. Каращите електрически тротинетки са част от пътния трафик, но не навсякъде имаме велоалеи, които могат да използват“, отбеляза лидерът на БСП-София.

150 електрически тротинетки са предоставени за споделено пътуване в София

Според него въвеждането на електрическите тротинетки са отчаян опит на ГЕРБ да замаже неуспеха си с велосипедната концесия.

„Столична община работи и действа ПР-ски. Това е подходът и стилът на управление на ГЕРБ. Вследствие на което се създадоха куп проблеми и усложнения в София“, коментира още Паргов.

Лидерът на градския съвет на БСП подчерта, че няма информация колко ще струва тази услуга на Столична община, защото тази дейност не е минавала сериозно обсъждане в транспортната комисия в Столичният общински съвет. „Според мен е неприемливо, защото транспортната комисия е органът, който трябва да разгледа подробно услугата“, подчерта той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани