Започва подмяна на "перките" на ул. "Граф Игнатиев"

12:20, 22 авг 19 / Общество 25 1279 Topnovini
1
2
3
4

Започва подмяна на опасните „перки” на ул. "Граф Игнатиев" в София. Това се случва два дни, след като жена стана поредната жертва при сблъсък с тях, а съпругът й беше арестуван заради опит да ги разруши, съобщи bTV.

По информация на Столична община след обяд ще започне подготовката за подмяна на трамвайните ограничители с чугунени колчета, високи 60 см.

Решението за тази подмяна беше взето още през месец април, но досега тя не се случи.

Мъжът, изкъртил перките на „Графа“: Това беше моята гражданска позиция

„След първите инциденти след монтирането на ограничителите се разгледаха други варианти. Така че на въпроса защо сега – защото досега трябваше първите партиди да се произведат. Самата работа няма да се плаща от Столична община, а от изпълнителя. Самите колчета са купени от общината”, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Съпругът на жената, която пострада преди дни заради „перките” и който премести част от тях – Александър Рогачев, бе задържан за 24 часа заради деянието.

Tой заяви, че от една страна, съжалява, но от друга – е постигнат резултатът, който е целял.

Фандъкова: Няма да има компромис за "Графа"

„Смятам, че с постъпката си допринесох за по-бързото решаване на въпроса с подмяната на „перките” и предотвратяването на бъдещи инциденти”, коментира Рогачев.

Oт Софийската районна прокуратура обясниха, че срещу него е повдигнато обвинение за унищожаване или повреждане на чужди вещи. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани