Отказват да оповестят резултатите от проверката на лекаря, транспортирал момиченцето от Сотиря

17:20, 21 авг 19 / Общество 25 1338 Topnovini
1

Спешна помощ - Сливен отказа да оповести резултатите от проверката на лекарския екип, транспортирал момиченцето от село Сотиря, съобщи bTV.

След убийството родините обвиниха лекаря, че не е направил нужното, за да помогне на детето.

Майката и бабата на 7-годишното момиченце разказаха, че д-р Недко Димитров не е оказал никаква помощ и се е качил при шофьора на линейката, вместо при детето на път за болницата.

Излизат резултатите от проверката на спешния център в Сливен

Лекарят обясни това с афекта на бабата, която му попречила да се доближи до момиченцето. Именно проверка трябваше да установи има ли нарушение.

Оказа се, че заключението от проверката няма да бъде публично. Заради претенциите на близките към лекаря, който според тях не е действал адекватно, в понеделник започна вътрешна проверка.

Лекарят, транспортирал убитото момиченце от Сотиря: Бабата ми попречи да го прегледам

Лекарят е написал доклад с писмен разказ за случилото се. Въз основа на това ръководството на спешния център трябваше да се произнесе дали е нарушил стандартите за спешност. Това обаче остана в тайна от медиите.

Семейството решава да съди лекаря от спешния център след негово интервю, в което той обвини бабата, че му е попречила да помогне на момиченцето.

Във фаталния ден шофьор на автобус от Сливен към Сотиря вижда линейката на път за селото. Разказва, че била без сигнализация.

Днес резултатите от проверката ще бъдат изпратени до Министерството на здравеопазването.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани