Над 59 хил. лв. иззеха варненските данъчни от касата на търговец с горива

11:27, 21 авг 19 / Икономика 25 1766 Шрифт:
Topnovini

Над 59 хиляди лева иззеха варненските публични изпълнители от касата на търговец с горива, който има просрочени данъчни задължения, но отказва да ги изпълни доброволно, съобщиха от НАП.

До налагането на тази крайна мярка се стига, когато данъчните установят, че длъжниците разполагат с парични средства и  обороти и имат възможност да погасяват просрочените си задължения, но не го правят доброволно.

При изземането на наличните пари от касите на обекти публичните изпълнители ги описват, след което ги превеждат по сметка на НАП за погасяване задълженията на лицата.

Практиката показва, че след първото посещение на данъчните и изземане на касовата наличност, повечето търговци предприемат действия за обезпечаване на дълга и изплащането му. 

При посещението на обектите служителите на приходната агенция извършват и цялостна проверка на дейността им-издават ли се касови бележки при продажба на стоки и услуги, назначени ли са на трудови договори работещите в обектите и внасят ли се осигурителните им вноски.     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама