Кметът на Благоевград откри нов Център за подкрепа на деца и техните семейства

15:36, 20 авг 19 25 1242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на община Благоевград – д-р Атанас Камбитов, заедно с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков откриха нов социален обект в града, който ще подобри социалните услуги. Преди официалното откриване двамата проведоха работна среща в кабинета на кмета. Министър Петков сподели, че е очарован от цялостната работа и дейности, които се извършват в Благоевград и екипа на кмета д-р Камбитов.

По време на церемонията свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отслужиха водосвет за здраве и благоденствие на служителите и потребителите в новооткрития Дневен център.

Община Благоевград поставя още беседки за отдих

„Ще започна по познат начин – това е поредният проект, който реализира община Благоевград. Като казвам поредният, искам да уточня, че бройката им вече е трицифрено число. По този проект следваме интегриран подход – средствата за трите дневни центъра са по ОП „Региони в растеж” , а средствата за предоставянето на социалните услуги ще са по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Създаваме по-добри, по-комфортни условия за децата със специфични потребности, те имат нужда от много грижи и от много любов“, отбеляза Камбитов.

Община Благоевград е лидер в предоставянето на социални услуги в Югозападна България.

На свой ред министър Петков заяви: „С удоволствие приех поканата на кмета д-р Камбитов да присъствам на откриването на трите дневни центъра. Нашето министерство ще помогне за предоставянето на социалните услуги по ОП „Развитие на човешките ресурси” – става въпрос за наемането на персонал, за осигуряването на заплати, за закупуване на транспортни средства. Това ще стане, след като община Благоевград кандидатства по тази процедура, за да бъдат оживени тези центрове тук, а специалистите в тях да оказват подкрепа на децата и техните семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама